HOSTEL UPPELINK

Bij ons geraken?

AUTO


Hostel Uppelink bevindt zich in een voetgangerszone. Hierdoor is het niet toegelaten om tot aan het hostel te rijden met de auto. Er zijn verkeerscamera's die alle verkeer registreren. Parkeren in het centrum van de stad is niet goedkoop en je vindt niet altijd gemakkelijk een plekje. In de straten dicht bij het hostel is het niet toegelaten om langer dan 3u te parkeren. De goedkoopte optie is om de auto gratis op 1 van de ' Park & Rides' te zetten en vervolgens het openbaar vervoer tot in het centrum van de stad te nemen: P+R EXPO/THE LOOP Tram 1: De gratis P&R Flanders Expo ligt in het zuiden van de stad. Vanaf deze parking neem je tram 1 in noordelijke richting, tot aan de halte 'Korenmarkt'. Hostel Uppelink ligt op 100 m wandelen van de Korenmarkt, richting Sint-Michielsbrug. P+R GENTBRUGGE Tram 21 or 22: De gratis P&R Gentbrugge ligt in het zuid-oosten van de stad. Vanaf deze parking neem je tram 21 of 22 in noordelijke richting, tot aan de halte 'Korenmarkt'. Hostel Uppelink ligt op 50 m wandelen van de Korenmarkt, richting Sint-Michielsbrug. Je kan ook de wagen langs het kanaal 'Coupure' parkeren: De Coupure is een 2 km lang, smal kanaal in het centrum van Gent. Parkeren kan aan beide kanten van het water voor €6 per 24u. Vervolgens is het nog een kilometer wandelen tot aan Hostel Uppelink. De laatsta en duurste optie is om de wagen in 1 van de ondergrondse parkings te parkeren: Parking Sint-Michiels: €32 per 24u Parking Ramen: €20 per 24u Je kan deze parkings het best bereiken via de stadsring (R40). Van daaruit sla je af richting centrum aan de Nieuwe Wandeling en vervolgens neem je de Hoogstraat om deze 2 ondergrondse parkings te bereiken. Wandel in de richting van de Sint-Michielsbrug om onze hostel terug te vinden.
TREIN


Hostel Uppelink is te bereiken vanaf beide treinstations van Gent. De treinen die van Brussel en Brugge komen, stoppen in Gent Sint-Pieters. De treinen die van Antwerpen komen, stoppen eerst in Gent Dampoort, maar erna ook in Gent Sint-Pieters. GENT-SINT-PIETERS Te voet: De wandeling duurt zo'n 30min (2,6 km). Je volgt gewoon de tramsporen van tram1 tot aan het centrum. Openbaar vervoer: Van aan het station, neem je tram 1 met eindbestemming 'Evergem'. Je stapt af aan de halte 'Korenmarkt'. Hostel Uppelink bevindt zich ongeveer 50m van de halte, op de hoek van de Sint-Michielsbrug. GENT DAMPOORT Te voet: Deze wandeling duurt zo'n 20min (1,7 km). Van aan het station wandel je in westelijke richting naar het centrum van de stad. Openbaar vervoer: Van aan dit station neem je bus 3 met eindbestemming 'Mariakerke Post'. Je stapt af aan de halte 'Korenmarkt'. Andere bussen die ook aan deze halte stoppen zijn: 17, 18, 38, 39. Deze vertrekken ook aan Gent Dampoort. Hostel Uppelink bevindt zich ongeveer 50m van de halte, op de hoek van de Sint-Michielsbrug.
REISBUS


Several coach and intercity coach companies provide an excellent connection to Ghent. Below you will find, amongst others, directions from the Eurolines, Megabus and Flibco stops to the hostel. FLIXBUS & EUROLINES = GENT DAMPOORT Te voet: De wandeling vanaf daar naar het stadscentrum, tot aan de Sint-Michielsbrug, is ongeveer 1,7 km lang en duurt ruim twintig minuten. Openbaar vervoer: Vanaf station Gent Dampoort neem je het best bus 3 richting 'Mariakerke Post', tot aan de halte 'Korenmarkt'. Ook andere bussen rijden frequent de stad in: 17, 18, 38 en 39 (steeds halte Korenmarkt). Hostel Uppelink ligt op 50 m wandelen van de Korenmarkt, richting Sint-Michielsbrug. FLIBCO = GENT SINT-PIETERS Te voet: De wandeling vanaf station Gent Sint-Pieters naar het stadscentrum, tot aan de Sint-Michielsbrug, is ongeveer 2,6 km lang en duurt ruim een halfuur. Openbaar vervoer: Een paar keer per dag rijdt een shuttlebus op en neer tussen de luchthaven van Charleroi en Brugge, via Gent. De busverbinding wordt verzorgd door Flibco. De Gentse halte is gelegen bij het station Gent Sint-Pieters. Vanaf daar neem je het best tram 1 (de 'Museumlijn') richting Evergem, tot aan de halte 'Korenmarkt'. Hostel Uppelink ligt op 50 m wandelen van de Korenmarkt, richting Sint-Michielsbrug.
FIETS


Als je kunt, kom dan met de fiets naar Gent en naar Hostel Uppelink. De stad en haar omgeving zijn ideaal om per fiets te ontdekken. Fiets parkeren?

  • Hostel Uppelink beschikt over een afgesloten maar niet overdekte, gratis fietsparking aan de voorkant van het hostel. Vraag bij aankomst na wat de mogelijkheden zijn om de fiets binnen te stockeren.
  • Onder de Sint-Michielsbrug, aan de overkant van het water, vind je de gratis ondergrondse fietsparking Korenmarkt met camerabewaking. Deze fietsparking, die plaats biedt aan 210 fietsen, is open van 7 uur ’s morgens tot 1 uur 's nachts. Op vrijdag en zaterdag kun je er zelfs tot 3 uur ’s nachts terecht. Buiten deze uren is de fietsparking gesloten om veiligheidsredenen.